Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/elfdorpenspel/elfdorpenspel.info/site/wp-includes/post-template.php on line 284
Mobile menu

Het Dorpshuis in Tricht was begin februari het toneel van de inspraakavond voor inwoners over het Elf Dorpenspel. Zij werden geïnformeerd, maar ook bevraagd. Het bestuur had inmiddels een redelijk beeld hoe ze het evenement aan wilden kleden, maar voor één onderdeel was nog geen goed idee: de donderdagavond. In Enspijk, tijdens de editie van 2016, werd een ontzettend leuke pub quiz gehouden, maar om dit nu herhalen vond men niet leuk. Maar wat dan…?

Tijdens de eerdergenoemde avond bleken de twee teamcaptains van het team uit Tricht, Gerrie Willemsen en Clasina la Verge, het perfecte idee in de hoge hoed te hebben: touwtrekken voor de teams. Ja, waarom niet? Touwtrekvereniging Erichem is bereid gevonden om deze mini-competitie op donderdagavond te organiseren. Niemand minder dan oud internationaal scheidsrechter en bondstrainer van de Nederlandse Touwtrek Bond Cor van Kuijlenborg en oud-international Gerard van Mourik namen hierin het ‘voortouw’. Beide heren hebben tijdens de informatieavond voor teamcaptains uitleg gegeven over het touwtrekspel én ook direct wat tips gegeven voor de deelnemers. Alle teams zijn van harte uitgenodigd om op eigen gelegenheid deel te nemen aan een trainingsavond bij de TTV in Erichem om zo maximaal voorbereid te zijn. Dit werd enthousiast ontvangen en erg gewaardeerd. De donderdagavond wordt geleid door scheidsrechters van TTV Erichem. De jeugdspelers van de vereniging zullen voorafgaand aan de touwtrekcompetitie een demonstratie geven. De teams bestaan uit twee mannen, twee vrouwen, een jongen en een meisje aangevuld met twee wisselspelers. De sterkste man niet meedoen aan dit event.

De organisatie van het Elf Dorpenspel 2017 in Tricht denkt hiermee een spannend, vernieuwend maar ook een beetje ouderwets spelelement te hebben teruggebracht. Jong en oud kan zijn/haar hart ophalen. Voor geïnteresseerden: op donderdagavond opent de tent om 19:00 uur waarna om 19:30 u de jeugdploeg van TTV Erichem een demonstratie geeft. Om 20:00 u start het touwtrekken voor de teams onder begeleidende deuntjes van DJ Scheur. De avond wordt afgesloten door House DJ Matti de Gram die iedereen zal opwarmen voor de rest van het weekend.

Meer informatie over touwtrekken in Erichem: www.ttverichem.nl